Board H2O

World Surf League

Rengeteg izgalommal zajlik a világ legrangosabb surf bajnoksága a World Surf League versenysorozat. A versenyzők a 11 állomásból már...

Rengeteg izgalommal zajlik a világ legrangosabb surf bajnoksága a World Surf League versenysorozat. A versenyzők a 11 állomásból már hatot lenyomtak és a mai napon kezdődnek a selejtezők a Tahitin.

Az idei szezon nagy esélyese John John Florence jelenleg a harmadik helyen áll a tabellán, miután Rio-ban úgy megütötte a térdét, hogy a hatodik versenyt ki kellett hagynia és úgy tűnik, hogy Tahitin sem fog rajthoz állni. A tavalyi világbajnok Gabriel Medina pedig nem igazán kapta el eddig a flowt, hiszen a hetedik helyen “kullog” tízezer pontos hátránnyal. Az amerikai Kolohe Andino pedig elképesztően nagyot fejlődött tavaly óta, hiszen idén szinte végig ő vezette, és vezeti most is, a világranglistát úgy, hogy a hat versenyből háromszor dobogóra állhatott.

A hölgyeknél a tavalyi világbajnok Stephanie Gilmore a harmadik helyen, míg a tavaly harmadik Clarissa Moore a tabella első helyén található, viszont sokkal szorosabb a verseny mint a férfiaknál, így a női szakasz biztosan tartogat még komoly izgalmakat. Akire pedig nagyon érdemes odafigyelni, az élmezőny legfiatalabb versenyzője Caroline Marks, aki 17 éves kora ellenére jelenleg az ötödik helyen áll és kicsit ingadozó teljesítménye ellenére szépen tartja magát a legjobbak között.

Eredmények:
1. Kolohe Andino 1. Clarissa Moore
2. Filipe Toledo 2. Sally Fitzgibbons
3. John John Florence 3. Staphanie Gilmore
4. Italo Ferreira 4. Lakey Peterson
5. Kanoa Igarashi 5. Caorline Marks

///Borítókép: WSL/Morris///

0 comments on “World Surf League

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s