Board Lifestyle

Hamm3R! – Hajnal Ádám

Nemrég jelent meg a Hajnal Ádám által készített Hammer Time harmadik része, és ha nagyon tömören szeretnénk róla valamit mondani, az annyi lenne, hogy “Imádtuk”. Tökéletesen hozza azt a hangulatot, ami miatt anno tizenévesen beleszerettük a gördeszkázásba. Ebben a videóban benne van minden jellegzetesség, amivel összefuthatsz, ha végig deszkázol néhány évet a haverokkal: az ügybuzgó biztonsági őr, a kis “tejesdobozok” (ahogy Ádám hívja és illusztrálja őket), akik órákon át képesek kiabálni, hogy “esséel”, és persze a tipikus budapesti, vagy éppen vidéki helyszínek, ahol annyira azért nem lehet gördeszkázni, de jobb híján… Tudjátok.

Hamm3R!

Természetesen kértünk néhány infót a filmről Ádámtól, aki így mesél a felvételek létrejöttéről: “A film kb. 2009-2010-től forgott, a 2009-ben megjelent HammerTime!2 után kezdtünk bele. Igazából nem volt fix terv, hogy legyen harmadik film, csak kamerázgattam, akivel tudtam, tavaly pedig eldöntöttük, hogy az első DVD 10 éves évfordulóján kihozzuk a Hamm3R!-t egy verseny keretében. Nem tudom, hány óra nyersanyagom van, mert a dslr-időszak óta kamerában vágok, így nem terhelem a gépemet felesleges nyersanyagokkal. Értsd, régen egy session 2-3 óra nyers volt, most felmásolok 2-3 percet, amiből már csak a lényeget kell kivágni, a beadott trükköket, hangulatfelvételeket, vicces momentumokat. A film teljesen dslr-cuccokkal készült, a Szombathely Slow-motion-nél próbáltam ki először, teszt jelleggel.” 

A fent említett Slow-motion anyagot biztosan sokan láttátok már. Ez a film különdíjat kapott a XAFT-on, ami a legrangosabb hazai xsport filmtalálkozó volt.

Hamm3R! igazán különleges darab, konkrétan egy egész időszakot ölel fel, itt-ott 10-15 éves snittekkel. Amíg forgott a film, a szereplők felnőttek, fejlődtek, családot alapítottak. “Egészen elképesztő számomra ilyenkor észrevenni, hogy rohan az idő… A kedvenc felvételek egyébként a legénybúcsúmon készültek, illetve a srácaink bevágásai. A premieren a gyerekek szereplésénél voltak a legnagyobb ovációk, nem is kellenek ide durva trükkök.”

Ha nagyon szentimentálisak szeretnénk lenni, akkor érdemes megemlíteni, hogy ezeket a teljesen máshonnan és máshová tartó embereket a gördeszkázás köti össze, és ezt a kapcsot Ádám baromi jól vászonra vitte.

És mindezt miért teszi? “A gördeszkás közegnek köszönhetem, hogy jelenleg a videós pályán dolgozhatok, a gördeszkázás miatt ragadtam kamerát, így egyértelmű volt, hogy ezt a filmet még ki szeretném hozni. A verseny pedig fontos adaléka volt ennek, szeretnénk meghonosítani a Hammer Skateboard Jam-et, hogy nyugat MO-n is legyen újra mozgolódás, aktivitás, ami motiválhatja a helyi srácokat. Az meg csak egy távoli álom, hogy észrevegyék végre Szombathelyen, 20 éves elemeken deszkázunk. Ígéretek persze minden választásoknál vannak, talán majd az unokám látni is fog ebből valamit…

Hajnal Ádám munkáit erősen ajánlott figyelemmel kísérni, ezt pedig ezeken az oldalakon lehet a legkönnyebben megtenni: Instagram, Youtube, Pappa Blog.

Turcsik Viktor – Polar promo

HammerTime!2 – Fehér Attila

Fonyódi Gördeszka verseny 2011

0 comments on “Hamm3R! – Hajnal Ádám

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s