Bike Board H2O

Hétvégén jön a FISE

Mi már nagyon várjuk, hogy elkezdődjenek a FISE budapesti állomásának programjai. Ilyen léptékű verseny még nem igen volt kis hazánkban, így őszinte kíváncsisággal várjuk, hogy milyen lesz. Össze is szedtünk néhány infót a versenyekről, versenyzőkről és természetesen a FISE-ről.

A FISE 97-ben került először megrendezésre, az akkor még “csak” 100 versenyzővel indított versenysorozat mára a világ legnagyobb extrém sport fesztiváljává nőtte ki magát. Jelenleg több mint 2000 versenyző indul a világ 55 országából. A FISE több világkupasorozat egy-egy állomásának is otthont ad. Talán a legfontosabb verseny a UCI BMX Freestyle Park, ami az egyik legrangosabb BMX versenysorozat a világon. A budapesti helyszínen BMX Freestyle, BMX Flatland, Gördeszka, Görkori és Wakeboard, illetve Wakesurf versenyek lesznek.

A gördeszka gyakorlatilag egy Game of Skate szerű játék lesz, annyi különbséggel, hogy aki egy trükköt három próbálkozásból nem ad be az azonnal kiesik és végül “csak egy maradhat”. A wakesurf elég rendhagyó lesz, hiszen gyakorlatilag hullámszörfözni kell motorcsónak által keltett hullámokon. A többi sportágnál nem lesz semmi szokatlan, viszont elképesztően erős mezőnyre kell számítani.

A BMX Freestyle-t jelenleg Martin Logan vezeti, amin nem is lehet sokat csodálkozni ha megnézzük az előző állomáson nyomott győztes menetét. És persze érdemes megjegyezni, hogy a UCI Bmx Freestyle világkupasorozat győztese volt tavaly.

A BMX női mezőnyében az első helyen a 15 éves (igen 15) Roberts Hannah áll, akiről valószínűleg még sokat fogunk hallani. A gördeszka éllovasa pedig jelenleg Joseph Garbaccio és bizony az ő nevét is érdemes bepötyögni a keresőbe (de mivel elég melós legépelni bepötyögtük helyettetek: ide). A wakeboard pedig azért lesz érdekes mert szoríthatunk Szóláth Szebinek, szóval ez a program kötelező.

A pontos pogramtervet a FISE weboldalán lehet majd csekkolni. Sajnos a magyar versenyzőkről még nem kaptunk teljes listát, viszont bennfentes infókból tudjuk, hogy Kun Ádámot tuti elkaphatjátok majd pár szóra. Ha a válla rendbe jön akkor versenyezni is láthatjuk majd, ami valljuk be elég nagy űrt töltene be, hiszen kevesen láthattuk eddig Ádámot egy ilyen komoly versenyen élőben, pedig a világ egyik legjobb flatland rideréről van szó. Mi természetesen kint leszünk végig és igyekszünk minél több infóval szolgálni és természetesen egy korrekt galériával.

0 comments on “Hétvégén jön a FISE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s