Lifestyle

BluBlu

Összegyűjtöttük néhány képet az olasz művész munkáiból.

Blu neve sokaknak ismerős lehet. A Bolognában élő művész először klasszikus writer módszerekkel dolgozott, és a 90-es évek végét azzal töltötte, hogy rendesen beépítette nevét az olasz graffiti kultúrába. Aztán a 2000-es évek elején találta meg igazán saját hangját, és egyre nagyobb muralokat kezdett készíteni, egyszerű hétköznapi festékekkel, festőhengerekkel, és minden olyan eszközzel, amit egy szobafestőnél is megtalálhatunk. Az akkoriban még teljes illegalitásban dolgozó Blu olyan arcokkal festett együtt, mint Dem, Sweza, Run és Ericailcane, és természetesen már futott a később világhírűvé váló OK NO kollektíva.

photogallery_foto_508_b

Aztán 2004-től Blu karrierje elstartolt felfelé, miután több galéria is elkezdett foglalkozni munkáival. 2005-től körbejárta Dél-Amerikát, majd 2006-tól Európát. Művei egyre erősebb társadalomkritikákat fogalmaztak meg. Beutazta a balkánt, és közben történelmi helyszíneken állított hihetetlen erejű mementókat. Foglakozott a náci Németország őrületével, a vörös hadsereg nyomaival, a délszláv válság borzalmával. 2007-ben Londonban a Camden Town-on készített festményeket, majd kiállított a Lazarides galériában és a (!)Tate Modern-ben.

This slideshow requires JavaScript.

Blu egyedülálló életműve jó példa arra, hogy a street artnak teljes mértékben ott van a helye a világ legjobb galériáiban és múzeumaiban.

///Képek: blublu.org///

0 comments on “BluBlu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s