Board

Interjú – Szikora Bálint

Szerintem jópáran emlékszünk, amikor évekkel ezelőtt megjelent a színen Bálint, és “láblógatós” stílusával rendesen letette névjegyét a magyar gördeszkázás asztalára. Aztán egyre több versenyen, cikkben, videóban futhattunk össze vele, és idővel szerencsére felfigyeltek rá a szponzorok is. Jelenleg a Dwindle distribution csapatát erősíti. Biztosak vagyunk benne, hogy még sokat fogunk hallani az egyik legstílusosabb magyar gördeszkásról.

Bálintot londoni útja előtt kaptuk el egy rövid interjúra és reméljük, hogy a kint töltött hétről is mesél majd nekünk.

DSC_2674

Fs: Mit csinálsz mostanában?

B: Jelenleg egy Vans Shop-ban dolgozom az Árkádban és passzív féléven vagyok az Óbudai Egyetemen. Amikor lehetőségem van rá megyek deszkázni.

Fs: Miért és hogyan kezdtél deszkázni? Mi motivált?

B: Általános 4.-be vagy 5.-be járhattam, mikor megláttam pár idősebb srácot, akik a helyi parkolóban nyomták, közelebb mentem, leültem melléjük és csak néztem őket 1-2 órán keresztül. Na, hát innen nem volt visszaút, nagyon felkeltette az érdeklődésem, úgyhogy igyekeztem is beszerezni magamnak egy deszkát.

Fs: Rétságról a magyar élmezőnybe rázós az út?

B: Nem volt mindig könnyű, voltak hullámvölgyek. Többször is kihagytam hónapokat, volt, hogy több mint fél évig nem álltam deszkára. Vagy nem volt deszkám, vagy csak a motiváció hagyott el. Éveken át 1-2 sráccal nyomtuk otthon, volt idő, hogy egyedül. A trükkökre magunktól próbáltunk rájönni, hogy mit hogyan kellene… Rongyosra néztük VHS-en a New Deal videót, meg azt hiszem volt még egy Transworld, de arra már nem emlékszem annyira. Akkor kezdtem el komolyabban venni az egészet, mikor Frencho egy skateboarding.hu-s videóm miatt felkeresett, hogy meghívna egy versenyre, és szívesen támogatna. Ezelőtt pont fél évig nem nyomtam, és azt hiszem unokatesóm (Ocsenás Dániel) régi cuccaiból raktunk össze egy deszkát a versenyre. Második vagy harmadik lettem.

Ez után egyre többet jártam fel Pestre nyomni, sok embert megismertem Erzsiről, Békásról ésatöbbi….
DSC_6548

Fs: Hogyan tudod télen formában tartani magad?

B: A mostani télen nagyon sokat mentünk ki Bazsival Borárosra, aluljárókba, meg streetelni is, amikor épp engedte az időjárás, még -7 fokban is… Meg lehet szokni a hideget, és egy aláöltöző sokat segít.

Fs: Mik a terveid a szezonra? Versenyek? Videó?

B: Most megyünk Londonba egy hétre haverhoz deszkázni-kamerázni, szóval a felvételeket gyűjtöm idén is egy videóhoz. Verseny -hogy ha lesz- akkor elnézek, de nem azok vonzanak igazán.

Fs: Mi a legemlékezetesebb gördeszkás élményed?

B: Talán az, amikor a Supra csapat demózott az Erzsi pályán, és mikor vége lett elkezdtünk mi is deszkázni, este pedig Nick Tucker odahívott magához és megdicsért, hogy jókat nyomtam.

Meg persze a Prága trippek mindig felejthetetlenek voltak.

DSC_7379

Fs: Legjobb trükk?

B: Egy jó kickflippet mindig jó érzés csinálni.

Fs: Lehetetlen trükk?

B: switch backside tailslide

Fs: Van-e olyan célod, amit szeretnél elérni?

B: Mindig van, hála az égnek.

Köszönjük az interjút, Bálint!

///Képek: Pálfi Balázs///

0 comments on “Interjú – Szikora Bálint

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s